Καλαμάκι

Διαμονή

Στο Πήλιο των θρύλων και της ιστορίας, της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς όπου το καταπράσινο του βουνού σμίγει με το καταγάλανο της θάλασσας, δίνοντας μοναδικές εικόνες, χρώματα κι αρώματα, γεμίζοντας και ικανοποιώντας όλες τις αισθήσεις, το πανέμορφο ΚΑΛΑΜΑΚΙ, το χωριό της θρυλικής πέτρας του Πηλίου, έχει τη δική του ξεχωριστή θέση.

Σε απόσταση μόλις 32 χιλ. από τον Βόλο, και δέκα- δεκαπέντε λεπτών από τις Μηλιές, το Καλαμάκι ή Πρόπαν, όπως το λένε οι ντόπιοι, παίρνει πια τη δικιά του θέση, αυτή που δικαιούται χάρις στη μοναδικότητά του τοπίου του στις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Για τον ευλογημένο αυτό τόπο μιλά η ιστορία του. Τον περιγράφει η ονομασία του. Το όνομα Καλαμάκι το οφείλει στην ομώνυμη μοναδική σε ομορφιά παραλία, που απέχει περί τα 2 χιλ. από το κέντρο του χωριού, στην οποία αναβλύζει γάργαρο νερό από πηγή που βγαίνει ανάμεσα στα βράχια.

Τo δεύτερο όνομα Πρόπαν το οφείλει στο ότι είναι το χωριό που αντικρίζει Προ-παν τός, άλλου χωριού το Αιγαίο και τον ήλιο να ανατέλλει μέσα από αυτό. Από εκεί εξορύσσεται η παραδοσιακή πέτρα Πηλίου - η γνωστή ως «πλάκα Πρόπαν» - από την οποία εκτός άλλων έχουν κατασκευαστεί και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους καθώς και τα καλντερίμια όλου του Πηλίου.

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
  • Το ΠΕΤΡΑΔΙ 3* HOTEL διαθέτει 8 Πήλιο Studios 3 κατηγοριών (Standard studios, Superior studios, Executive studios), τα 6 από τα οποία θα μπορoύσαν να χαρακτηριστούν σε επίπεδο σουϊτας, με μπαλκόνι και θέα στο Αιγαίο, με δυνατότητα άνετης φιλοξενίας από 2 - 4 άτομα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές άνεσης, ιδιωτικής απόλαυσης και ευχάριστη διαμονή στο Πήλιο. Η παραδοσιακή πετρόκτιστη, τρίχωρη μεζονέτα, πλήρως ανακαινισμένη, είναι η ιδανική επιλογή για μία πολυμελή οικογένεια ή για παρέες έως 6 ατόμων και προσφέρει πολυτελή διαμονή στο Πήλιο.
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).