Ελίτσα

Στο ανατολικό Πήλιο και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Πουρί βρίσκεται η ερημική παραλία της Ελίτσας. Η μικρή σε έκταση παραλία είναι αφημένη στην άγρια φυσική της ομορφιά. Χωρίς τουριστικές υποδομές και περαιτέρω αξιοποιήσεις, η Ελίτσα δεν έιναι παρά ένα ησυχαστήριο για τους επισκέπτες της. Η ακρογιαλιά της είναι πετρώδης και περιβάλλεται από πλούσιο πράσινο, ενώ τα νερά της πεντακάθαρα. Οι μεγάλοι βράχοι στην επιφάνεια της θάλασσας και στον βυθό της προσδίδουν επιβλητικό ύφος, το οποίο επιτείνεται καθώς το κύμα σκάει πάνω τους. Μετά το μπάνιο σας μπορείτε να επισκεφθείτε το ξωκλήσι των Αγίων Πάντων και να απολαύσετε από το προαύλιο την υπέροχη θέα στη θάλασσα. Η παραλία αποτελεί ιδανικό μέρος για ψαροντούφεκο και ελεύθερη κατασκήνωση. Η πρόσβαση στην Ελίτσα γίνεται είτε με το αυτοκίνητο, είτε με πεζοπορία από τις γειτονικές παραλίες της Ανάληψης ή του Οβριού. Ο δρόμος είναι λίγο απότομος, όμως η θέα που προσφέρει το τοπίο, κατηφορίζοντας, σε παρασύρει και σε ταξιδεύει.

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).