Ξινόβρυση

Η Ξινόβρυση, οφείλει το όνομα της στο υπόξινο νερό που αναβλύζει έξω από το χωριό, κοντά στη θάλασσα. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν επισημανθεί πολλά ευρήματα από τα μεσαιωνικά χρόνια και στην περιοχή "Συριώτη", υπάρχουν ακόμη τα πενιχρά οικοδομικά λείψανα από μεσαιωνικό κάστρο. Όπως και οι υπόλοιποι οικισμοί, η Ξινόβρυση πλήρωσε με αίμα τη συμμετοχή της το 1823, στην αναθέρμανση της Επανάστασης, καθώς πυρπολήθηκε και οι κάτοικοι της είτε σκοτώθηκαν, είτε πουλήθηκαν ως σκλάβοι. Από τα αξιοθέατα του χωριού ξεχωρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Της Θεοτόκου, λιθόκτιστη τρίκλιτη βασιλική του 1778 και τελεί υπό κήρυξη από την 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Εκπληκτικής ομορφιάς και από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου, είναι η παραλία των Ποτιστικών, από την πλευρά του Αιγαίου Πελάγους.

 

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.