Άγιος Γεώργιος Φερών

Ο Άγιος Γεώργιος Φερών, ανήκει στον δήμο Ρήγα Φεραίου της Περιφερειακής Ενότητας ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Άγιος Γεώργιος Φερών”. Έδρα του δήμου είναι το Βελεστίνο και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Θεσσαλίας.

Κατά τον 4 αιώνα π.χ. το ως άνω αναφερόμενο χωριό είχε την ονομασία Μικρά Φερά, όντας οικισμός της αρχαίας Θεσσαλικής πόλης Φέρες (Φεραί).

Βρίσκεται σε υψόμετρο 113 μέτρων με 681 κατοίκους το 2011.

Απέχει 20 χλμ. από τον Βόλο και 5 χλμ. από το Βελεστίνο.

Αξίζει να επισκεφθείτε τον Ναό του Αγίου Γεωργίου ο οποίος είναι ο παλαιότερος Ναός της Αρχιερατικής Περιφέρεια Βελεστίνου.

Σελίδα:
Που να μείνετε
Που να φάτε
Άλλο
Δεν υπάρχουν εγγραφές
  • Η ποικιλομορφία του οικοσυστήματος του Πηλίου, το οποίο περιλαμβάνει ζώνες παράκτιες, πεδινές, αλλά και ορεινές, βοηθά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικού τουρισμού όπως η παρατήρηση πουλιών και ζώων, η συλλογή βοτάνων και καρπών κλπ.
  • Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος, ενώ στην ανατολική πλευρά της Χώρας υπάρχει το Ασκληπιείο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα (περίπου 15-30 μέτρα).